Rapport Chainalysis: op 6% van de 460 miljoen bitcoin-adressen staat BTC

Recent kwam onderzoeksbedrijf Chainalysis naar buiten met nieuwe marktcijfers. Van de in totaal 460 miljoen adressen zijn er 172 miljoen (37%) economisch relevant. Op 27 miljoen adressen staat daadwerkelijk bitcoin opgeslagen.

MarktBitcoin

Rapport Chainalysis: op 6% van de 460 miljoen bitcoin-adressen staat BTC
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Een adres is onderdeel van het bitcoin-netwerk. Je kunt het zien als een rekening waarop je geld kunt ontvangen en bewaren. Ze zijn gratis, makkelijk aan te maken, en je kunt er meerdere gebruiken. Er zijn in totaal zo'n 460 miljoen bitcoin-adressen gebruikt.

Van die 460 miljoen zijn er nu 172 miljoen in gebruik door personen en bedrijven. Deze groep adressen wordt door Chainalysis "economisch relevant" genoemd. Het overige deel is waarschijnlijk maar één keer gebruikt om kort wat bitcoin op te zetten, bijvoorbeeld om een betaling tussen twee partijen mogelijk te maken. Op 27 miljoen van de 172 miljoen adressen staat daadwerkelijk meer dan 0 BTC. 

Chainalysis kwam ook naar buiten met cijfers over de economische waarde van transacties. Tussen augustus en oktober 2018 werd ongeveer $41 miljard aan transacties uitgevoerd. Daarvan had $9 miljard economische waarde, waarbij de verzonden bitcoin effectief van eigenaar wisselde.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.