OKEx lanceert nieuw bitcoin-derivaat

OKEx, de op één na grootste cryptocurrency exchange, heeft recent een nieuw verhandelbaar product gelanceerd. Het gaat om een bitcoin-derivaat zonder verloopdatum. Posities kunnen zo voor onbepaalde tijd worden ingenomen.

ExchangeBitcoin

OKEx lanceert nieuw bitcoin-derivaat
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Derivaten zijn afgeleide financiële producten die gebaseerd zijn op een onderliggende waarde. Een derivaat geeft de koper het recht een bepaald goed voor een bepaalde koers te kopen of te verkopen. De meest bekende zijn opties, swaps en futures.

Het nieuwe verhandelbare product bij OKEx is een zogeheten Perpetual Swap. Het is een vergelijkbaar product als het Perpetual Contract van BitMEX. Het enige verschil tussen die twee is de naamgeving en marketing er omheen.

Dit zijn geen standaardproducten in de markt. Het gaat om futures zonder verloopdatum. In essentie is een bitcoin future contract een gok op de prijs van bitcoin op een bepaald moment in de toekomst.

Normaal gesproken neem je zo'n gok in de wetenschap dat de uitkomst ervan op een vast moment bepaald wordt. Dat is de verloopdatum van een contract. Op die datum wordt je contract afgewikkeld. Bij dit nieuwe type contracten is dat anders: je kunt zelf bepalen wanneer het contract afgewikkeld wordt.

Ook traditionele financiële bedirjven komen in 2019 crypto-derivaten. Zo bevestigde Joseph Christinat, VP van Nasdaq's media team, recent aan de Daily Express dat bitcoin-futures komend jaar naar de op één na grootste aandelenbeurs ter wereld komen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.