BitMEX CEO: "cryptovaluta in potentie een nieuwe asset class, nog lange weg te gaan"

Crypto heeft de potentie om te ontwikkelen tot nieuwe asset class, aldus BitMEX CEO Arthur Hayes in de podcast Unchained. Maar volgens Hayes bevinden cryptovaluta zich nog in experimentele fase en is het daarom nog verre van zeker.

Exchange

BitMEX CEO: "cryptovaluta in potentie een nieuwe asset class, nog lange weg te gaan"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Op 16 december was Hayes op bezoek bij podcast Unchained. Hayes is de CEO en oprichter van BitMEX, 's werelds grootste exchange gebaseerd op (gerapporteerde) dagvolume. Hayes sprak met een groep marktleiders en host Laura Shin op CME's Global Financial Leadership Conference.

Op de vraag of cryptovaluta een nieuwe asset class representeren, reageerde Hayes vrij skeptisch:

“Zou het de komende 10 jaar een legitieme asset class kunnen worden? Misschien. Het is nog niet zeker of Bitcoin op de lange termijn echt veilig is. Het is nog een experiment.”

Maar Hayes ziet wel de potentie. Het “zou een nieuwe manier kunnen zijn om kapitaal op te halen en om waarde de wereld over te versturen”. Hayes had ook een mening over de ontwikkeling van de handel en denkt dat 24/7 trading ook naar conventionele markten komt:

“Ik [Hayes] denk dat 24/7 trading de toekomst is voor verschillende asset classes, en dat het ook naar de markten komt waar we allemaal bekend mee zijn.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.