Spaanse stroomproducent brengt supply chain in kaart middels blockchaintechnologie

Eén van 's werelds grootste producenten van groene energie gaat blockchaintechnologie gebruiken om de eigen supply chain beter in kaart te brengen. In eerste instantie volgt het bedrijf vijf wind- en hydrofaciliteiten van productie tot levering.

Adoptie

Spaanse stroomproducent brengt supply chain in kaart middels blockchaintechnologie
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

ACCIONA Energia is grote energieproducent die aan meer dan 6 miljoen huishoudens groene energie levert. Het bedrijf staat bekend als  een voorloper op het gebied van hernieuwbare energie.

Volgens de aankondiging werkt de stroomleverancier samen met FlexiDAO, een in Barcelona gevestigde start-up die onder andere software levert aan energiebedrijven. Eén van de doelen van ACCIONA is om klanten zelf beter inzicht te geven in waar de energie vandaan komt.

In eerste instantie wordt de supply chain van vijf wind- en hydrofaciliteiten onder de loep genomen, waarbij de stroom gevolgd wordt van productie tot de levering aan klanten. Een deel van de gegevens moet inzichtelijk worden voor klanten zelf.

Het bedrijf wil de technologie ook in andere markten inzetten. Vooral in landen waar geen goed cerficeringssysteem voor groene energie beschikbaar is liggen volgens het bedrijf kansen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.