Regio in Rusland houdt verkiezing onder 40.000 mensen middels blockchainplatform

In het zuiden van Rusland, de regio Saratov Oblast, hebben 40.000 mensen gestemd voor het lokale jongerenparlement. De verkiezing werd gefaciliteerd met een voor Kaspersky Lab ontwikkeld blockchainplatform.

Adoptie

Regio in Rusland houdt verkiezing onder 40.000 mensen middels blockchainplatform
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Op 12 december werd de verkiezing voor het jongerenparlement gehouden. Het gebruikte stemsysteem heet Polys en is in 2017 ontwikkeld door het Russische Kaspersky Lab.

De hele verkiezing nam zo'n 7 uur in beslag. Het decentrale stemnetwerk was bereikbaar vanaf 110 stemlocaties.

Het gebruik van blockchaintechnologie als facilitator van verkiezingen wordt in veel landen onderzocht en mee geëxperimenteerd. Thailand's democratische partij is naar verluid de eerste politieke partij die blockchaintechnologie heeft gebruikt ter ondersteuning van een live te volgen stemronde. Er waren meer dan 120.000 deelnemers bij betrokken.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.