Bloomberg: reserves van Tether lijken in orde

Er is een nieuw gerucht rondom de veelbesproken banksaldi van Tether. Volgens Bloomberg lijken de reserves van Tether in orde. Het mediabedrijf baseert zich op bankverklaringen die ze bekeken hebben.

Markt

Bloomberg: reserves van Tether lijken in orde
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Bloomberg kwam op 18 december naar buiten met een verslag over de banksaldi van Tether. Uit bankverklaringen die Bloomberg onder ogen heeft gekregen zou blijken dat Tether inderdaad voor iedere USDT in circulatie een dollar op de bankrekening heeft staan.

Volgens de bankverklaringen heeft Tether in de periode september 2017 tot juli 2018 meer dollars op de bank gehad dan er aan Tethers in circulatie waren. Waarschijnlijk komt dat door renteopbrengsten: in de eerste helft verdiende Tether $6,6 miljoen aan rente.

Tether zelf kwam eerder met bewijs voor de reserves in de vorm van een brief van de bank waar Tether's rekeningen in beheer zijn. Van die brief werd de geldigheid in twijfel getrokken, onder andere omdat een naamsvermelding miste en de handtekening (te) eenvoudig oogde.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.