Amerikaanse congresleden willen cryptovaluta uitsluiten van wetgeving securities

Twee leden van het Amerikaanse congres komen met de Token Taxonomy Act. Het is een voorstel om de 75 jaar oude Securities Exchange Act te wijzigen en bevat gewilde veranderingen voor cryptovaluta.

Regelgeving

Amerikaanse congresleden willen cryptovaluta uitsluiten van wetgeving securities
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het amandement op de security-wetgeving is voorgesteld door congresleden Warren Davidson en Darren Soto. Het biedt opheldering voor de wetgeving die van toepassing is op (digitale) tokens, en verbetert de belastingregels voor cryptovaluta.

Allereerst zou de definitie van een "security" worden aangepast zodat het niet meer van toepassing is op decentrale valuta, zoals bitcoin. Als die wijziging wordt aangenomen, zouden cryptovaluta niet meer onderworpen zijn een regels die bewaakt worden door de Amerikaanse SEC.

Er worden ook een aantal wijzigingen voorgesteld rondom de belastingen op cryptovaluta. Zo zou de belasting ten gevolge van winst op kleine transacties (zoals het betalen van een kop koffie) moeten vervallen, net zoals dat voor betalingen met buitenlandse valuta geregeld is.

Kristin Smith, voorzitter van de Blockchain Association:

“Decentrale netwerken passen niet goed in de huidige wettelijke kaders. Dit is een stap vooruit in de zoektocht naar een passende manier om digitale valuta te reguleren.”

Het heeft enkele maanden geduurd om het wetsvoorstel op te stellen, en is voor een groot deel gevormd tijdens een rondetafelgesprek in september. Daar waren meer dan 50 spelers uit de industrie aanwezig, waaronder Fidelity, Nasdaq, en Adreessen Horowitz.

Het is verre van zeker of dit wetsvoorstel door het congres heen komt, maar het zegt op z'n minst wat over het momentum in de Amerikaanse politiek.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.