Zuid-Koreaanse overheid test blockchain-technologie voor efficiëntere zeevracht

Twee Zuid-Koreaanse ministeries verkennen de potentie van blockchain-technologie om processen gerelateerd aan zeevracht en havenlogistiek efficiënter te maken. Komend jaar loopt er een proef op de haven van Busan.

Adoptie

Zuid-Koreaanse overheid test blockchain-technologie voor efficiëntere zeevracht
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De haven van Busan is de grootste haven van Zuid-Korea en de veertiende grootste containerhaven ter wereld (2015). De haven heeft in totaal 26,8 km kade waaraan 184 schepen tegelijkertijd kunnen aanmeren en verwerkt 91 miljoen ton vracht per jaar.

Twee ministeries (de Ministry of Science, ICT and Future Planning, en de Ministry of Oceans and Fisheries) hebben een blockchain-pilot gelanceerd om erachter te komen of de scheepvaartindustrie op deze manier efficiënter gemaakt kan worden.

Het project moet de transparantie verhogen tussen partijen die betrokken zijn bij het verzenden en ontvangen van goederen en die partijen real-time informatie verschaffen. De hypothese is dat dit de import en export van het land ten goede komt.

De pilot is één van de 6 pilots die in juni door de Zuid-Koreaanse overheid zijn aangekondigd. In totaal wordt er $9 miljoen geïnvesteerd. Om de adoptie van blockchain-technologie te bespoedigen, riepen Zuid-Koreaanse advocaten afgelopen maand vanuit de Korean Bar Association de overheid op om haast te maken met de introductie van passende wet- en regelgeving. 

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.