Aantal unieke Ethereum-wallets flink gestegen

Uit data van Etherscan blijkt dat het aantal unieke Ethereum-wallets in 2018 flink is gestegen. Begin januari stond de teller op ~20 miljoen adressen; deze maand werd de 50 miljoen doorbroken. Het aantal actieve wallets is veel lager: 330.000.

MarktEthereum

Aantal unieke Ethereum-wallets flink gestegen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De groei lijkt flink door te zetten. Alleen afgelopen zaterdag al kwamen er 167.506 nieuwe wallets bij. Op 4 januari 2018 werd het grootste aantal nieuwe adressen op één dag aangemaakt: 352.888.

Het aantal actieve wallets is veel lager. Volgens data van BitInfoCharts is dat aantal in 2018 zelfs langzaam gedaald. Op 4 januari waren er nog 1.1 miljoen wallets actief. Gedurende die maand zakte dat aantal naar rond de 1 miljoen. In de loop van het jaar is dat aantal verder gezakt, met zo'n 70%, naar 328.400 actieve wallets.

Het aantal actieve bitcoin-wallets ligt volgens Blockchain.com hoger. Die teller staat nu op 461.000. Het hoogtepunt staat op 14 december 2017: toen waren er 1.13 miljoen wallets actief.

Geïnspireerd geraakt? Je kunt hier lezen hoe je zelf een Ethereum-wallet maakt.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.