Braziliaanse staatsbank wil vertrouwen terugwinnen met eigen stablecoin

De Braziliaanse National Social Development Bank gaat proefdraaien met een eigen token (BNDES). De bank gebruikt Ethereum en BNDES is gekoppeld aan de reaal. Eén van de doelen is om vertrouwen in door de staat geëxploiteerde banken te verhogen.

Regionaal

Braziliaanse staatsbank wil vertrouwen terugwinnen met eigen stablecoin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De bank liet CoinDesk weten dat in januari 2019 een pilot gelanceerd wordt met gebruik van een eigen token: BNDES. In 2018 is er al mee geëxperimenteerd, en nu gaat het gebruikt worden voor van de belasting aftrekbare bijdragen aan culturele instellingen.

Naar verluid is ConsenSys één van de bedrijven die betrokken is bij de pilot. ConsenSys kon er zelf niets over zeggen, maar het zou wel goed passen bij de prioriteiten die vermeld staan in een interne memo die recent naar buiten is gekomen.

De National Film Agency van Brazilië is betrokken bij de pilot. Zij ontvangen BNDES ter waarde van enkele honderden dollars. Middels smart contracts wordt bepaald waar de ontvangende partij het ontvangen geld aan mag besteden.

De bank heeft een geschiedenis van corruptie, waaronder verkeerd besteed geld en omkoopschandalen. Met de pilot hoopt de bank dat vertrouwen in door de staat geëxploiteerde banken hersteld kan worden, ondersteund door gegevens die in te zien zijn op een publieke blockchain.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.