Binance breidt z'n incubator-programma uit naar 5 nieuwe steden

Binance steekt een deel van haar winst in startups. Die kapitaalinjecties zijn onderdeel van een incubator-programma van Binance. In maart 2019 gaat Binance ook op zoek naar startups in Berlijn, Buenos Aires, Lagos, Singapore, en Hong Kong.

ExchangeBinance

Binance breidt z'n incubator-programma uit naar 5 nieuwe steden
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Binance investeert in startups via haar investerings-tak — Binance Labs. Het doel ervan is om innovatieve startups te ondersteunen met geld. Voor de startups noodzakelijk om de onderneming van de grond te krijgen, en voor Binance een mogelijkheid om relatief goedkoop de volgende unicorn startup te vinden.

De nummer 2 exchange ter wereld breidt haar incubator-programma uit. Vanaf volgend jaar kan het programma ook gevolgd worden in Berlijn, Buenos Aires, Lagos, Singapore, en Hong Kong. Teams volgen een programma van 10 weken. Dit jaar zijn er 8 teams geselecteerd (uit 500 aanmeldingen) die ieder $500.000 van Binance ontvangen hebben. Het nieuws is exclusief via CoinDesk naar buiten gebracht.

De nieuwe steden zijn strategisch gekozen. Zo zou Binance vanuit Latijns-Amerika en Afrika startups verwachten die lokale problemen oplossen, zoals betalingen, instabiliteit van lokale valuta, of problemen bij het afwikkelen van transacties. Vanuit Hong Kong verwacht Binance oplossingen voor de traditionele financiële sector.

Het is een handige manier van Binance om een community van bouwers op te bouwen. Projecten die kwaliteit leveren kunnen erop rekenen dat hun assets op Binance verhandelbaar gesteld worden. Bovendien kunnen die producten of diensten via het platform van Binance aandacht krijgen en vermarkt worden. Een voorbeeld van zo'n product is SafePal, een hardware wallet die slechts 10 dollar moet gaan kosten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.