LinkedIn: blockchain developer bovenaan de lijst van "opkomende functies"

LinkedIn komt ieder jaar met een lijst van “emerging jobs”. Dat zijn banen die populair zijn geworden, doorgaans zichtbaar doordat de vraag ernaar flink aantrekt. De rol blockchain developer voert de lijst van 2018 aan.

Markt

LinkedIn: blockchain developer bovenaan de lijst van "opkomende functies"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In het rapport van LinkedIn wordt gesteld dat de vraag naar blockchain development skills flink is gestegen door "toegenomen interesse in cryptovaluta". Het aantal aan blockchain gerelateerde vacatures is in slechts 1 jaar met 3200% gestegen. Dat staat in mooi contrast met de bitcoin-koers, die in 2018 flink is gedaald.

Programmeervaardigheden zijn het meest in trek in de blockchainwereld. Solidity, ethereum, cryptovaluta, en node.js zijn termen die het meest genoemd worden. IBM, ConsenSys, en Chainyard zijnde top 3 werkgevers, met San Francisco, New York City, en Atlanta als belangrijke standplaatsen.

Het is overigens goed om hierbij op te merken dat ConsenSys recent naar buiten heeft gebracht dat het gaat herstructureren en 13% van de medewekers ontslaat. Dat gaat echter voornamelijk om personeel dat niet betrokken is bij primaire processen.

Ter illustratie van de snelheid waarmee deze banenmarkt is gegroeid: vorig jaar werd de rol blockchain developer überhaupt niet genoemd in het rapport van LinkedIn. Nu is het de vraag of deze trend zich doorzet, of in 2019 tot stilstand komt. De tijd zal het leren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.