Boerse Stuttgart start met handel cryptovaluta in eerste helft 2019

De op één na grootste aandelenbeurs van Duitsland, Boerse Stuttgart, start met de handel in cryptovaluta in de eerste helft van 2019. De exchange ondersteunt eerst enkel bitcoin en ether. Later komen er “ICO-tokens” bij.

Exchange

Boerse Stuttgart start met handel cryptovaluta in eerste helft 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Afgelopen woensdag kondigde het bedrijf aan (PDF) dat het gaat samenwerken met fintech-bedrijf solarisBank om de infrastructuur gereed te maken. solarisBank heeft een banklicentie in Duitsland, en is gespecialiseerd in digital asset trading.

Boerse Stuttgart CEO Alexander Hoptner over de samenwerking:

“solarisBank is een geweldige partner voor ons, omdat ze expertise hebben op het gebied van technologie en bankzaken. Die combinatie is waardevol. Samen kunnen we centrale diensten ontwikkelen rondom de waardeketen van digitale assets.”

In eerste instantie kan er alleen gehandeld worden in bitcoin en ether. Later moet dat aanbod uitgebreid worden met andere tokens. Dat moet hand-in-hand gaan met de ontwikkeling en lancering van een eigen ICO-platform.

Zowel individuen als grote beleggers kunnen handelen op het platform van Boerse Stuttgart. Qua features is het platform vergelijkbaar met die van het aandelenplatform. In augustus sprak de beurs voor het eerst over haar crypto-plannen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.