Universiteit Cambridge: aantal gebruikers van cryptovaluta in 2018 verdubbeld

Ondanks de rode cijfers in 2018 is volgens de universiteit van Cambridge het aantal gebruikers van cryptovaluta in 2018 bijna verdubbeld, van 18 naar 35 miljoen. Volgens de studie bestaat de gebruikersgroep merendeels uit individuen.

Markt

Universiteit Cambridge: aantal gebruikers van cryptovaluta in 2018 verdubbeld
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De wereld van cryptovaluta heeft er dit jaar 17 miljoen "geverifieerde gebruikers" bijgekregen, aldus het onderzoeksrapport van het Cambridge Centre for Alternative Finance. In de eerste drie kwartalen van 2018 is dat aantal gegroeid van 18 naar 35 miljoen.

Bloomberg heeft de studie geanaliseerd, en vertelt dat de groei van het aantal gebruikers in een periode dat de markt gekrompen is erop kan duiden dat herstel in het vooruitzicht ligt. Daarnaast stelt de analyse dat "de meeste gebruikers waarschijnlijk speculant of lange termijn investeerder zijn".

De studie geeft ook wat inzicht in het onderwerp wie in cryptovaluta investeren. De onderzoekers claimen dat het merendeel van de gebruikers — zowel bestaande als nieuwe — uit individuen bestaat. Dat zijn bijvoorbeeld hobbyisten, kleine investeerders, of mensen die naar een alternatieve manier van betalen zoeken.

Ook het aantal crypto-accounts is gegroeid. Eén gebruiker kan echter meerdere accounts hebben. Het Cambridge-rapport stelt: “Groeicijfers waren in 2017 op ‘t hoogst. Het aantal nieuwe gebruikersaccounts, evenals het aantal ID-geverifieerde gebruikers, groeide in 2018 gestaag door.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.