Franse kamerleden pleiten ervoor om €500 miljoen te investeren in blockchain

In een rapport dat afgelopen woensdag is gepubliceerd, bevelen Franse parlementsleden aan om in drie jaar tijd € 500 miljoen vrij te maken voor de ingebruikname van blockchaintechnologie. Frankrijk moet Europa's 'blockchain-land' worden.

Regelgeving

Franse kamerleden pleiten ervoor om €500 miljoen te investeren in blockchain
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De drijvende krachten achter de totstandkoming van het rapport zijn twee leden van het parlement, waaronder Jean-Michel Mis. Zij zien kansen om van Frankrijk het Europese blockchain-land te maken, en willen graag aan de ontwikkeling van bitcoin-mining bijdragen in het land. Mis:

“2018 was het jaar 0 voor blockchain in Frankrijk. 2019 zou het jaar moeten zijn dat het ecosysteem tevoorschijn komt. Dat idee wordt bekrachtigd door er de komende drie jaar €500 miljoen in te pompen.”

Naast economische stimuli, ziet het tweetal graag dat het minen van cryptovaluta erkend wordt als "electro-intensief", waardoor ook miners profijt kunnen hebben van voordele energietarieven.

Uit Frankrijk komen vaker progressieve berichten rondom cryptovaluta. Zo bracht Bruno Le Maire naar buiten dat Frankrijk de eerste van de G7 is met regelgeving rondom ICO's. Ook is Frankrijk onderdeel van een groep van 7 landen die het gebruik van blockchaintechnologie flink willen promoten.

Maar ook vanuit Frankrijk komen gemixte signalen. Zo sprak de Franse centrale bank uit dat het niet achter plannen staat om bitcoin te verkopen in tabakswinkels. Die plannen gaan naar verluid overigens gewoon door.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.