Lid Engelse parlement wil belasting betalen met cryptovaluta mogelijk maken

Eddie Hughes, lid van het parlement van het Verenigd Koninkrijk, stelt voor om mogelijk te maken dat mensen belasting kunnen betalen met cryptovaluta. Ook kleine (huishoudelijke) rekeningen zouden op deze manier betaald moeten kunnen worden.

Adoptie

Lid Engelse parlement wil belasting betalen met cryptovaluta mogelijk maken
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het nieuws werd naar buiten gebracht via de Daily Express. Hughes wil dat mensen de optie hebben om (lokale) belastingen of rekeningen te betalen met gebruik van cryptovaluta. Hughes: 

“Recent ontmoette ik de RNLI [Royal National Lifeboat Institution]. Zij ontvangen donaties met cryptovaluta. Als we dan kunnen doen, wat stopt ons er dan van om lokale belastingen en andere rekeningen te kunnen betalen met bitcoin?”

Hughes voegt eraan toe dat hij graag zou zien dat lokale overheid dit oppakt en dit type betalingen mogelijk maakt. “We moeten gezien worden als een progressief land”, stelde hij.

Deze politicus is al langere tijd optimistisch ten aanzien van cryptovaluta en blockchaintechnologie. In juni vertelde hij in een plenaire vergadering van het parlement nog over de voordelen van de technologie. Hij stelde toen dat het sommige landen een besparing van 2 procent van het bruto nationaal product oplevert.

Volgens Hughes is gebrek aan kennis de belangrijkste reden dat de adoptie van cryptovaluta nog niet op volle kracht draait. Hij zei: “Het moet eruit zien als een app die gebruikt kan worden door mensen, zodat ze er op een veilige manier bekend mee kunnen raken”.

Eind november kwam er nieuws naar buiten vanuit Ohio. Daar kunnen alle bedrijven nu belasting betalen met crypto. Dat initiatief moet ook voor individuen toegankelijk worden.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.