ICO's zijn "effectieve manier" om geld op te halen, aldus voorzitter SEC

Jay Clayton, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), stelde in een speech dat een ICO een effectieve manier is om geld op te halen. Wel met een kanttekening: “hou je aan de wet”.

Regelgeving

ICO's zijn "effectieve manier" om geld op te halen, aldus voorzitter SEC
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In z’n speech blikte Clayton terug op 2018 en keek vooruit naar de plannen van de waakhond voor 2019. Hij sprak daarbij ook over ICO's: “Ik geloof dat ICO's een effectieve manier kunnen zijn waarop ondernemers kapitaal kunnen binnenhalen.”

Maar, zo voegde hij eraan toe, hou je wel aan de regels die voor securities gelden. Dat we hier met nieuwe technologie te maken hebben, verandert niets aan het feit dat als er securities worden verhandeld, de regels die daarop van toepassing zijn gevolgd moeten worden, aldus Clayton.

Hij vergeet daarbij te vermelden dat het voor de meeste startups wel duidelijk was dat de regels rondom securities gevolgd moesten worden, maar dat het onduidelijk was of de nieuw geïntroduceerde munt wel of geen security is.

In zijn toespraak verwijst Clayton nog eens naar SEC's FinHub, de tak van de SEC die toegankelijk zou moeten zijn voor ondernemers om hun ideeën te toetsen: “Zoals uit de ‘FinHub’ en andere activiteiten blijkt, staat onze deur open voor iedereen die op een nieuwe manier, en in overeenstemming met de wet, kapitaal wil ophalen.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.