CFTC wil meer te weten komen over Ethereum

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wil meer weten over Ethereum, blijkt uit een publicatie van het agentschap. De CFTC zoekt antwoord op diverse vraagstukken, van de onderliggende technologie tot aan het gebruik ervan.

RegelgevingEthereum

CFTC wil meer te weten komen over Ethereum
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Afgelopen dinsdag kwam de CFTC naar buiten met een zogeheten "Request for Input" (RFI). Daarmee geeft het agentschap aan dat het graag de hulp van het publiek inschakelt, in dit geval om vragen over Ethereum te beantwoorden. De komende 60 dagen hoopt het CFTC informatie binnen te krijgen via e-mail of post.

“De CFTC verwacht dat de reacties en ontvangen informatie bijdraagt aan LabCFTC, CFTC's fintech-initiatief, en het begrip van de commissie van deze opkomende technologieën.”

Uit het RFI blijkt dat de CFTC op deze manier informatie verzamelt om meer duidelijkheid te krijgen over haar eigen rol in de regulatie van een project als Ethereum, en op de producten die op Ethereum gebaseerd zijn:

“De informatie die we binnenkrijgen naar aanleiding van dit verzoek draagt bij aan CFTC’s missie: de integriteit van de derivatenmarkt bewaken en monitoren, en het verminderen van risico door duidelijke regels op te stellen. Het huidige verzoek moet inzicht geven in de overeenkomsten en verschillen tussen diverse virtuele valuta, waaronder ether en bitcoin.”

Opvallend aan de vragen is dat ze de indruk geven dat de CFTC ontwikkelingen rondom Ethereum goed in de gaten houdt. Zo gaan er vragen over Ethereum's Casper-upgrade, waarin Proof-of-Stake geïntroduceerd wordt, en over schaalbaarheidsproblematiek, momenteel voor Ethereum een hot topic.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.