State Farm test blockchainplatform voor het stroomlijnen van verzekeringsclaims

Amerikaanse verzekeraar State Farm wil handmatig afgehandelde processen vervangen en test blockchaintechnologie als middel daarvoor. De uitkomst moet bepalen of de technologie geschikt is voor "massa-adoptie binnen de verzekeringsindustrie".

Adoptie

State Farm test blockchainplatform voor het stroomlijnen van verzekeringsclaims
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

State Farm heeft op het moment nog allerlei processen rondom subrogatie die handmatig worden afgehandeld. Subrogatie is het proces waarin een nieuwe schuldeiser aantreedt in plaats van de vorige. Dat kan nadat hij de vordering van die laatste heeft overgenomen.

Het automatiseren van processen is niet het enige doel. Voor State Farm staat hier het lot van blockchaintechnologie op het spel: een ander doel is erachter te komen of het "een levensvatbaar product is voor adoptie binnen de verzekeringsindustrie".

In 2017 verwerkte de verzekeraar zo'n $11 miljard aan claims die van schuldeiser zijn gewisseld. Alle administratieve stromen die daarmee gemoeid zijn, worden handmatig afgehandeld. Zo worden er relatief vaak fysieke cheques verstuurd van en naar verzekeringsnemers. Mike Fields, executive bij State Farm:

“Blockchain helpt ons om manuele processen op een veilige manier te automatiseren. Voor iedere betaling wordt een permanente transactie opgeslagen, waarvan de juistheid eenvoudig gecontroleerd kan worden.”

Of het systeem uiteindelijk in volle glorie gebruikt gaat worden, is afhankelijk van het verloop van de proef.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.