PayPal experimenteert met blockchaintechnologie middels beloningssysteem voor medewerkers

Ook PayPal is op de trein gesprongen en begonnen met het proefdraaien van blockchaintech. Een team van de betalingsverwerker heeft een intern beloningssysteem ontwikkeld. Door eraan deel te nemen kunnen medewerkers tokens verdienen.

Adoptie

PayPal experimenteert met blockchaintechnologie middels beloningssysteem voor medewerkers
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het heeft 6 maanden gekost om het platform te ontwikkelen. Werknemers kunnen door bepaalde innovatieprogramma's bij te wonen tokens verdienen. Die zijn alleen binnen PayPal te gebruiken, maar kunnen wel onderling verhandeld worden. Die transacties worden vastgelegd op een publiek grootboek.

Op deze manier kunnen werknemers cryptovaluta gebruiken om meer dan 100 ervaringen te kopen. Bijvoorbeeld een avondje pokeren met de vicepresident van het bedrijf, of een kopje koffie drinken met CFO John Rainey.

Blockchaintechnologie wordt vaker ingezet voor loyaliteitsprogramma's. De Spaanse bank BBVA gebruikt een systeem waarmee medewerkers ander medewerkers kunne belonen. Zo kan je tokens verdienen door een collega iets te leren. SC Johnson, een fabrikant van schoonmaakmiddelen, gebruikt het om recycling in Indonesië te stimuleren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.