Cardano (ADA) lanceert betaalkaart voor 33.000 winkels in Zuid-Korea

Mensen kunnen sinds kort in meer dan 33.000 winkels in Zuid-Korea met Cardana (ADA) betalen. In samenwerking met EMURGO en Metaps+ is een ADA-betaalkaart op de markt gebracht.

Adoptie

Cardano (ADA) lanceert betaalkaart voor 33.000 winkels in Zuid-Korea
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het gaat om prepaid kaarten, waarop een vast bedrag is gezet. Op deze foto is een betaalkaart ter waarde van 1.000 ADA te zien:

De kaart is op de markt gebracht in samenwerking met EMURGO en Metaps+. De kaart is direct te gebruiken in meer dan dertigduizend winkels, een mooie stap in de adoptie van cryptovaluta. Het nieuws werd naar buiten gebracht via het Youtube-kanaal van EMURGO:

Ook in Europa is Cardano actief. Onlangs kwam het project in het nieuws als onderdeel van een Europese lobbygroep, waar NEM, Ripple, en Fetch.ai ook onderdeel van zijn. Recent lanceerde Cardano een testnet waarop gebruikers gratis kennis kunnen maken met cryptovaluta en nieuwe features van het netwerk kunnen testen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.