Bitmain sluit deuren van in Israël gevestigde R&D-tak

Bitmain, de mining-gigant uit China, sluit de deuren van haar in Israël gevestigde research & development tak. Als redenen noemt Bitmain de aanhoudende bear market enerzijds, en een aangepaste marktstrategie anderzijds.

Bedrijfsleven

Bitmain sluit deuren van in Israël gevestigde R&D-tak
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het nieuws kwam naar buiten via de Israëlische nieuwsbron Globes. In dat artikel wordt de nadruk gelegd op de aanhoudende bear market als reden vor de sluiting. In een reactie van Bitmain wordt daar nuance aan gegeven:

“Als onderdeel van de normale bedrijfsvoering evalueren we regelmatig onze (markt)strategie. Bijvoorbeeld om efficiënter te werken, of om groeikansen te signaleren en pakken. Als resultaat van zo’n evalutatie hebben we besloten om onze Israëlische tak te sluiten.”

Alle 23 medewerkers, inclusief Bitmain's sales en marketing VP Gadi Glikberg, mogen op zoek naar nieuw werk. Voor hen is het tij snel gekeerd, aangezien een aantal maanden geleden nog 40 vacatures open stonden voor het onderzoekscentrum in Israël.

Bitmain is uiteraard niet het enige bedrijf dat last heeft van de aanhoudende koersdalingen. Afgelopen week kwam nog naar buiten dat ConsenSys afscheid moetn men van 13% van haar medewerkers. Daarvoor kwam er nieuws naar buiten over Steemit; daar zou maar liefst 70% van de medewerkers ontslagen worden.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.