Facebook op zoek naar 5 nieuwe medewerkers voor blockchain-team

Facebook zoekt nieuwe medewerkers. De social media gigant heeft 5 vacatures open staan voor blockchain-talent. Facebook's ultieme doel: miljarden mensen toegang geven tot diensten waar ze nu van uitgesloten zijn.

Bedrijfsleven

Facebook op zoek naar 5 nieuwe medewerkers voor blockchain-team
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Facebook heeft nog weinig uit de doeken gedaan over hun blockchain-plannen. Toch is er wel een en ander af te leiden uit de vacatures die ze online gezet hebben. Zo schrijft Facebook dat hun ultieme doel is om miljarden mensen aan toegang te helpen tot spullen of diensten die nu niet toegankelijk zijn voor ze.

Voorbeelden van toepassingen die genoemd worden zijn financiële diensten, nieuwe manieren om te sparen, of nieuwe manieren om informatie te delen. Uit de tekst is verder op de maken dat Facebook blockchaintechnologie duidelijk in het vizier heeft:

“Het blockchainteam is een startup binnen Facebook. Onze visie is om blockchaintechnologie geschikt te maken voor de schaalgrootte van Facebook. We onderzoeken daarom veel verschillende facetten van blockchaintechnologie.”

Vooral de schaalgrootte van Facebook springt in het oog. De doorvoersnelheid van blockchains is kennelijk een zorg. Over de oplossingsrichting is nog niets bekend, maar het zal op z’n minst interessant zijn te zien waarmee Facebook op de proppen komt.

Uit een andere vacature blijkt dat Facebook bezig is met het opzetten van een nieuw marketing-team. Dat team zou volledig gericht moeten zijn op het onderzoeken van nieuwe kansen die ontstaan door de opkomst van blockchain-tech.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.