Morgan Creek wedt voor $1 miljoen dat crypto de S&P 500 verslaat

Morgan Creek Digital, geldbeheerder voor institutionele beleggers, gelooft dat cryptovaluta als asset class het de komende 10 jaar beter gaat doen dan de S&P 500. Daar zijn ze zó van overtuigd dat ze er graag $1 miljoen op inzetten.

Bedrijfsleven

Morgan Creek wedt voor $1 miljoen dat crypto de S&P 500 verslaat
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het is natuurlijk vooral een statement waaruit het vertrouwen van Morgan Creek in deze nieuwe asset class moet blijken. De weddenschap zou een soortgelijke structuur krijgen als de beroemde Warren Buffet bet. In 2008 ging Buffet een weddenschap aan voor $1 miljoen: investeren in een S&P 500 index zou het beter doen dan investeren in hedge funds. Buffet had gelijk en won de weddenschap eerder dit jaar.

Nu komt Morgan Creek met een soortgelijke uitspraak. Een index op bitcoin, ethereum, bitcoin cash, EOS, litecoin, monero, zcash, dash, iota, en NEM zou de komende 10 jaar beter presteren dan de S&P 500. Anthony Pompliano, één van de oprichtgers van Morgan Creek, sprak in een e-mail aan CoinDesk z'n vertrouwen in cryptovaluta uit:

“Bitcoin deed het de afgelopen 10 jaar beter [dan de S&P 500], en wij [Morgan Creek] geloven dat dit de komende 10 jaar niet verandert.”

Pompliano refereerde aan een bericht waarin hij beschrijft dat het bitcoin's fundamentals zijn die het geloof erin versterken. En ondanks dat zijn bericht op bitcoin gericht is, stelt Pompliano dat hij en zijn team een gelijksoortige visie hebben op de cryptomarkt als geheel.

De weddenschap loopt van 1 januari 2019 tot 1 januari 2029, mocht Morgan Creek een of meer mensen bereidt vinden aan het voorstel deel te nemen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.