Zug in Zwitserland is de snelst groeiende techhub van Europa

De Zwitserse stad Zug, thuisbasis van een groeiend aantal blockchain-bedrijven, staat op plek 1 in de lijst van snelgroeiende techhubs in Europa. De steden Nobosibirsk (Rusland) en Gent (België) volgen de Europese "Crypto Valley".

Markt

Zug in Zwitserland is de snelst groeiende techhub van Europa
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Dat blijkt uit het jaarlijkse "State of European Tech"-rapport van het in Londen gevestigde bedrijf Atomico. De cijfers zijn gebaseerd op evenementen die georganiseerd zijn via Meetup. In Zug is het aantal deelnemers het hardst gegroeid.

Ondanks de groei in Zug, is Zwitserland verre van het meest populaire land voor tech-communities en startups. Het Verenigd Koninkrijk staat nog met stip op 1, met Londen als belangrijke lijsttrekker, gevolgd door Parijs (Frankrijk), en Berlijn (Duitsland).

Het Atomico-rapport noemt nog wel het gunstige investeringsklimaat in Zwitserland. De Zürcher Kantonalbank eindigde op de tweede plek als “meest actieve” Europese bedrijfsinvesteerder. Alleen BNP Paribas uit Frankrijk presteerde beter.

Recent kwam de Zwitserse AFM met versoepelde eisen aan blockchain- en cryptobedrijven. Ook vanuit de Zwitserse Spoorwegen kwam bericht dat het bezig is met het testen van blockchaintechnologie.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.