Nieuwe wetsvoorstellen Amerika gericht op marktmanipulatie en regulering cryptovaluta

Met twee nieuwe wetsvoorstellen moet Amerika zichzelf opnieuw positioneren als leider in de cryptomarkt. De wetsvoorstellen zijn gericht op marktmanipulatie en het concurrentievermogen van de huidige regelgeving. 

Regelgeving

Nieuwe wetsvoorstellen Amerika gericht op marktmanipulatie en regulering cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De twee nieuwe wetsvoorstellen zijn ingediend door congresleden Darren Soto en Ted Budd. Het ultieme doel van de wetgeving is om Amerika te herpositioneren als leider in de cryptocurrency-industrie. De voorstellen heten “The Virtual Currency Consumer Protection Act of 2018” en “The U.S. Virtual Currency Market and Regulatory Competitiveness Act of 2018”.

Volgens het duo kunnen virtuele valuta en de onderliggende blockchain-technologie een flinke boost geven aan economische groei. Daarom willen ze het congres van data voorzien waaruit blijkt hoe risico's rondom cryptovaluta het best aangekaart kunnen worden, zonder de ontwikkeling ervan in de weg te zitten.

“Dat is waarom we er enerzijds voor moeten zorgen dat de VS voorloper is op het gebied van consumentenbescherming, en anderzijds voor een omgeving moeten zorgen die het opbloeien van nieuwe technologieën stimuleert.”

Omdat de regulering van cryptovaluta en blockchain-technologie verre van soepel op gang is gekomen in Amerika, hebben veel bedrijven het heft in eigen hand genomen. Zo worden er offshore-operaties opgezet om onder de onzekerheid van het ondernemersklimaat in Amerika uit te komen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.