Supermarktgroep Auchan gaat gebruik blockchainplatform uitbreiden

Auchan, een Frans supermarktconcern, is van plan het gebruik van TE-FOOD's blockchain-oplossing uit te breiden naar 5 nieuwe landen. Het platform wordt gebruikt om de kwaliteit van de geschiedenis van producten te verbeteren.

Adoptie

Supermarktgroep Auchan gaat gebruik blockchainplatform uitbreiden
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De Franse retailgroep heeft winkels in 13 landen. In 2011 was de omzet een kleine 45 miljard dollar, waren alle bezittingen een kleine 30.000 miljard dollar waard, en had het concern 269.000 mensen in dienst.

Het bedrijf gebruikt de FoodChain-oplossing van TE-FOOD in Vietnam. Na een test van 18 maanden vindt het bestuur van Auchan de tijd rijp om het ook te gaan gebruken in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, en Senegal. 

Het doel van TE-FOOD's FoodChain is om de supply chain van voedselwaren inzichtelijker te maken. Dat zou onder andere positief uitwerken op de voedselkwaliteit. Klanten van Auchan kunnen met hun smartphone de historie van een product controleren. Ze krijgen middels een QR-code toegang tot gegevens die zijn vastgelegd op FoodChain.

Auchan is niet de enige supermarktketen die bezig is met blockchaintechnologie. Eerder kwamen al berichten naar buiten van Carrefour, Albert Heijn, en Walmart.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.