Amerikaanse overheid biedt $800.000 voor blockchain-oplossing tegen valse documenten

De Amerikaanse veiligheidsdienst (DHS) is op zoek naar blockchain-startups die kunnen helpen om vervalsing en namaak van digitale documenten tegen te gaan. Het initiatief is onderdeel van het Silicon Valley Innovation Programme (SVIP).

Adoptie

Amerikaanse overheid biedt $800.000 voor blockchain-oplossing tegen valse documenten
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het persbericht vanuit het Department of Homeland Security kwam op 4 december naar buiten. Het agentschap richt zich primair op startups of kleine bedrijven (< 200 medewerkers) die afgelopen jaar geen overheidscontract hebben gehad van boven de miljoen dollar. 

De DHS heeft een oogje op blockchain en "distributed ledger technologies", op de voorwaarde dat ze het programma ten goede komen. De toepassingen zijn verdeeld in 6 categorieën, waaronder identiteitsdocumenten en werkvergunningen.

Deelnemers die worden uitgekozen krijgen tot $800.000 aan financiering. Dat geld wordt in vier fasen aan ze overgemaakt. De opdracht biedt echter geen garantie op aanvullende inkoopcontracten vanuit de Amerikaanse overheid.

Eerder deze week kwam naar buiten dat de DHS wil weten hoe haalbaar het is om transacties met privacy coins te volgen. Er wordt gezocht naar manieren om forensische analyse toe te passen op dit type munten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.