26 Franse bedrijven en 5 banken voltooien blockchain-test voor KYC-procedure

In Frankrijk hebben 26 bedrijven en 5 grote banken een blockchain-proef achter de rug. Via de RCI bank is naar buiten gekomen dat de groep een Know-Your-Customer (KYC) procedure heeft getest met gebruik van blockchaintechnologie.

Adoptie

26 Franse bedrijven en 5 banken voltooien blockchain-test voor KYC-procedure
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het bericht kwam naar buiten via de RCI Bank, die vooral gericht is op de autosector. De bedrijven die deelnamen aan de proef konden de KYC-procedure doorlopen op een gedeeld netwerk. Eenmaal opgeslagen gegevens konden op aanvraag worden ingezien door banken. Zakelijke klanten konden die goedkeuring ook weer intrekken.

De proef is gebaseerd op het Corda-platform van R3. De 5 banken die meededen onder andere onderdeel van BNP Paribas en Société Générale. De zakelijke deelnemers kwamen uit verschillende sectoren, waaronder de consultancy, de voedingsindustrie, en de verzekeringssector.

Het Proof-of-Concept is tot stand gekomen in samenwerking met de Association Française des Trésoriers d’Entreprise (AFTE), een netwerk van spelers in de financiële sector. Ignacio Sánchez-Miret, voorzitter van de AFTE, vertelt over 2 uitkomsten van de proef:

  1. Het sloeg een brug tussen blockchaintechnologie en bedrijven.
  2. Het heeft banken, verzekeraars en ondernemingen samengebracht om samen te werken.

Hierin zien we de kracht van blockchain als procesveranderaar in werking.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.