Duitse bedrijven: "blockchain even revolutionair als opkomst internet"

Uit onderzoek van het Duitse Bitkom blijkt dat iets meer dan een derde van de grote bedrijven in Duitsland blockchain-technologie even revolutionair vinden als het internet. Blockchain wordt genoemd naast artificial intelligence (AI), en internet of things (IoT).

Markt

Duitse bedrijven: "blockchain even revolutionair als opkomst internet"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het onderzoek werd uitgevoerd door Bitkom, de Duitse federatie voor IT, telecommunicatie, en nieuwe media. Zo'n 15% van de respondenten denkt dat blockchain de maatschappij evenveel gaat veranderen als internet deed. Onder grote bedrijven (500+ medewerkers) is dat percentage hoger (36%).

Opvallend is ook dat een groot deel van de ondervraagden (46%) Duitsland als laatbloeier op het gebied van blockchiantechnologie ziet.

Bitkom doet vaker onderzoek naar het sentiment rondom en de adoptie van blockchaintechnologie. Eind november kwam uit een enquête van Bitkom dat 60% van de lokale bedrijven moeite heeft om de term blockchain te plaatsen en een plek te geven in hun markt. Het ontbreken aan toepassingen zou daar de oorzaak van zijn.

In februari dit jaar bleek uit onderzoek van Bitkom dat 64% van de Duitsers op de hoogte was van het bestaan van bitcoin. Het bewustzijn van cryptovaluta, met bitcoin in het bijzonder, zou sinds 2016 zijn verdubbeld. Slechts 4% gaf toen aan bitcoin te bezitten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.