Binance komt met demonstratie van eigen decentrale exchange

Het is al een tijdje bekend dat Binance aan een eigen decentralized exchange (DEX) werkt. Pasgeleden kwam Binance naar buiten met een demo-video ervan. De lancering van Binance DEX staat begin 2019 gepland.

ExchangeBinance

Binance komt met demonstratie van eigen decentrale exchange
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In de video zijn drie dingen te zien. De interface van de decentrale exchange zelf, een crypto-wallet, en de explorer van de eigen blockchain van Binance, Binance Chain.

Uit de video blijkt dat de interface sterk lijkt op die van de bestaance gecentraliseerde exchange. Er zijn wel nieuwe functies zichtbaar, zoals het genereren van een eigen zogeheten mnemonic seed phrase, en een tabblad waarop saldi van gebruikers in te zien zijn.

De tegoeden van gebuikers op de DEX worden beveiligd door toepassingen als Trust Wallet. Zo wordt de private key enkel op het apparaat van de gebruiker opgeslagen. Alleen zij hebben toegang tot hun geld.

De DEX van Binance is gebouwd op de eigen blockchain, Binance Chain. Afgelopen maart sprak Binance voor het eerst over het eigen blockchain-platform, die zeer geschikt zou moeten zijn voor een hoog aantal te verwerken transacties.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.