Universiteit van Amerikaanse luchtmacht lanceert educatieve blockchain-tool

Het Air Force Institute of Technology (AFIT), aanbieder van masteropleidingen van de Amerikaanse luchtmacht, heeft een blockchain-tool gelanceerd. Het helpt studenten te leren over blockchain en potentiële use cases ervan.

Adoptie

Universiteit van Amerikaanse luchtmacht lanceert educatieve blockchain-tool
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het Modern Materials Handling (MMH) magazine rapporteerde afgelopen maandag dat de school een gratis demonstratie-website online heeft gezet. Het doel ervan is om studenten te helpen om meer over blockchaintechnologie te weten te komen, en de use cases ervan te ontdekken. De tool kan volgens MMH worden gebruikt als zogeheten classroom module, of in meerdere lessen worden verdeeld.

Het platform is ontwikkeld in samenwerking met SecureMarking, een bedrijf in de supply chain markt, en met de universiteit van Zuid-Dakota. De tool volgt de hele lifecycle van een component, van het moment dat het in de fabriek gemaakt wordt, tot aan het moment dat het op de afvalberg belandt.

“Dit is belangrijk omdat veel supply chains worstelen met gebruikte producten die als nieuw worden aangeboden door malafide bedrijven. Deze gebruikte producten kunnen tot kostbare en onverwachte problemen leiden. Het bijhouden van de hele levenscyclus van een product kan ook nuttige gegevens opleveren rondom het ontmantelen of recyclen ervan.”

Naast de tool zelf zijn er ook een aantal video's gepubliceerd, waarin blockchaintechnologie wordt uitgelegd, hoe een platform zoals die van AFIT in product genomen zou kunnen worden, en hoe gebruikers met de demonstratie-website kunnen interacteren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.