Poloniex komt met handelsplatform voor grote beleggers

De crypto exchange Poloniex heeft onlangs de opening van een handelsplatform voor institutionele beleggers aangekondigd. Eerder dit jaar werd de beurs door betalingsbedrijf Circle overgenomen.

Exchange

Poloniex komt met handelsplatform voor grote beleggers
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Afgelopen dinsdag kondigde Poloniex aan dat het zogeheten institutionele accounts gaat aanbieden. Vanuit die accounts zijn meerdere trading pairs beschikbaar. Deze maand wordt het ook mogelijk om kostenloos te wisselen tussen bitcoin en USDC.

De grote beleggers kunnen ook gebruik maken van de OTC-desk van Circle. Je moet dan wel met een grote portemonnee komen. Bedrijven die willen deelnemen aan de OTC-handel moeten minimaal $250.000 meenemen.

Andere voordelen voor de grote jongens zijn hogere opnamegrenzen, professionele ondersteuning, begeleiding bij het ingebruikname van het platform, en ondersteuning bij handelsactiviteiten.

Eerder kondigde Coinbase al diensten aan specifiek voor grote beleggers. Ook daar kan er met USDC gehandeld worden, en wordt er getest met een eigen OTC-handelskantoor.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.