Dochteronderneming Overstock investeert $2,5 miljoen in GrainChain

Medici Ventures, dochter van Overstock, heeft zich voor $2,5 miljoen ingekocht in GrainChain, een softwarebedrijf die een eigen blockchain en stablecoin wil lanceren. Het platform van GrainChain is gericht op de graan-industrie.

Adoptie

Dochteronderneming Overstock investeert $2,5 miljoen in GrainChain
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Eerder werd al duidelijk dat de CEO van Overstock, Patrick Byrne, gelooft in blockchaintechnologie. Zodanig, dat hij van plan is Overstock's detailhandel te verkopen en de opbrengst ervan in blockchain-innovatie te steken.

Afgelopen dinsdag kwam naar buiten dat Overstock's dochter, Medici Ventures, voor $2,5 miljoen aandelen heeft gekocht van GrainChain. Dat is een bijna 6 jaar oud bedrijf dat software ontwikkelt gericht op graanboeren en -handelaren. Daarmee heeft Medici 10% van het bedrijf in handen gekregen, en heeft de optie om daar nog eens 10% aan toe te voegen.

Twee jaar geleden kreeg GrainChain blockchaintechnologie in het vizier. Toentertijd had het bedrijf problemen met de coördinatie van duizenden vervoerders die dagelijks heen-en-weer rijden. De reden: contracten moesten handmatig worden verwerkt.

De CEO, Luis Macias, zag daar een rol voor blockchaintechnologie weggelegd:

“Het zorgt niet enkel voor gelijke kansen onder de boeren, maar... het geeft inzicht in waar het graan vandaan komt, hoe het betaald is, hoe het door de markt beweegt. Het elimineert de noodzaak voor meerdere tussenpersonen in de industrie.”

Op dit moment maken 500 boeren gebruik van het platform, en staan er 3.000 in de wachtrij.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.