SEC stelt beslissing over ETF-aanvraag VanEck/SolidX voor de laatste keer uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zojuist naar buiten gebracht dat het nog geen beslissing neemt over de bitcoin ETF-aanvraag van VanEck/SolidX. Op woensdag 27 februari moet de SEC een beslissing nemen. Een update.

Regelgeving

SEC stelt beslissing over ETF-aanvraag VanEck/SolidX voor de laatste keer uit
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Zoals gebruikelijk komt het bericht (PDF) van de SEC via een zogeheten notice of designation. In dit geval maakt de SEC bekend dat de commissie meer tijd nodig heeft om de aanvraag te kunnen beoordelen. Hiermee wordt het beslismoment over de jaarwisseling heen getild.

Het is echter de laatste keer dat de SEC haar beslissing kan uitstellen. Uiterlijk op woensdag 27 februari 2019 wordt een beslissing genomen. De ETF-aanvraag is ingediend door geldbeheerder VanEck en blockchain-startup SolidX. Eerder dit jaar gingen de twee bedrijven een samenwerking aan met de bekende Cboe exchange.

Dit bericht komt na een periode waarin verschillende andere ETF-aanvragen zijn gesneuveld, waaronder die van ProShares, GraniteShares, en Direxion. Maar het mag zeker geen verrassing zijn. Vanuit diverse hoeken, ook vanuit de SEC, wordt vrij duidelijk aangegeven wat er nodig is om een ETF toe te laten.

Het voorstel van VanEck/SolidX is anders dan de afgekeurde aanvragen. De waarde ervan is afhankelijk van bitcoin zelf, en niet op de afwikkeling van futures of andere derivaten. Een paar dagen geleden ging er nog een delegatie van de aanvragers langs bij de SEC om hun aanvraag te verdedigen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.