New Yorkse Signature Bank krijgt toestemming om blockchainplatform voor betalingen te lanceren

De New Yorkse Signature Bank gaat een betalingsplatform lanceren dat gebaseerd is op blockchaintechnologie. Het platform moet de efficiëntie van realtime betalingen verhogen. Gisteren ontving de bank toestemming van de NYDFS en FDIC.

Adoptie

New Yorkse Signature Bank krijgt toestemming om blockchainplatform voor betalingen te lanceren
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het platform wordt in samenwerking met trueDigital Holdings gebouwd, een fintech-bedrijf gespecialiseerd in de bouw van technologie voor exchanges en betalingsverkeer. Het bedrijf levert primair diensten aan financiële markten.

Gisteren ontving Signature officieel toestemming van de New York State Department of Financial Services (NYDFS) voor de lancering van het nieuwe platform. Daarnaast liet de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) weten dat de verzekering van geldstromen geregeld is.

Het platform gaat Signet heten, en maakt mogelijk dat klanten van de bank op een willekeurig moment op de dag een betaling kunnen uitvoeren. De dienst gaat vanaf 1 januari 2019 de lucht in. Volgens de bank zijn alle transacties beveiligd, zonder transactiekosten, en zonder derde partijen. Het geld gaat dus direct van de ene klant naar de andere.

De dienst is niet voor iedereen toegankelijk. Het bedrag op de rekening moet minimaal $250.000 zijn. Scott Shay, voorzitter van het bestuur van Signature, legt uit dat er diverse industriën zijn die baat hebben bij realtime transacties, waaronder de energiesector en OTC-handelskantoren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.