Fidelity, Bitmain, en Nasdaq investeren $27 miljoen in crypto-platform ErisX

Crypto exchange ErisX heeft in een nieuwe investeringsronde $27,5 miljoen opgehaald. Onder de investeerders zien we bekende namen, zoals Bitmain, ConsenSys, Fidelity, en Nasdaq. ErisX werd in oktober dit jaar aangekondigd.

Exchange

Fidelity, Bitmain, en Nasdaq investeren $27 miljoen in crypto-platform ErisX
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Andere bedrijven die meededen zijn CTC Group Investments, Digital Currency Group, DRW Venture Capital, Pantera Capital, en Valor Equity Partners. ErisX is een nieuwe crypto exchange die wordt gebouwd door Eris Exchange, een aanbieder op de derivatenmarkt. In oktober werd het bestaan van ErisX aangekondigd door Bloomberg.

ErisX moet ook gaan dienen als spotmarkt voor cryptovaluta. Een spotmarkt wordt ook wel een 'cash'-markt genoemd. Het is een markt met onmiddellijke levering en betaling, dit in tegenstelling tot de termijnmarkt. De prijs die op deze markt tot stand komt heet spotkoers ('spot price') of contante prijs (in tegenstelling tot een termijnkoers of termijnprijs).

De CEO van ErisX, Thomas Chippas, vertelt in een statement dat het opgehaalde geld gebruikt wordt voor de bouw van het platform, en voor het uitbreiden van het ErisX-team. Chippas:

“Mede door toegenomen financiële ondersteuning van vooraanstaande bedrijven, werkt ErisX aan het meest robuuste en veilige aanbod van digitale assets, voor zowel institutionele als individuele deelnemers.”

Volgens de website van ErisX komt het platform ergens in kwartaal 2 met spot-contracten. Futures zouden in de tweede helft van 2019 moeten komen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.