Chinese crypto-miljardair aangesteld als CEO van blockchain-bedrijf Grandshores

Chinese crypto-miljardair en -veteraan Li Xiaolai gaat bij Grandshores Technology Group aan de slag als uitvoerend directeur. Hij gaat toezicht houden op diverse blockchainprojecten, waaronder de lancering van een stablecoin.

Bedrijfsleven

Chinese crypto-miljardair aangesteld als CEO van blockchain-bedrijf Grandshores
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Xiaolai is afgelopen maandag aangetreden, aldus de aankondiging. Grandshores wil de ervaring van Xiaolai inzetten om een aantal van haar blockchainprojecten in goede banen te leiden. In het bericht van Grandshores wordt onder andere de lancering van een eigen stablecoin (gekoppeld aan de Japanse yen) en werk aan zogeheten trusted execution environment (TEE) applicaties genoemd.

Volgens Hurun, een bedrijf dat rijke individuen in China volgt, heeft Xiaolai (46) een geschat vermogen van rond de 1 miljard dollar. Hij heeft in diverse blockchainbedrijven geïnvesteerd, en is één van de oprichters van een fonds die in innovatieve startups investeert.

Het plan van Grandshores om een eigen stablecoin te lanceren werd afgelopen september naar buiten gebracht. Het moet een munt worden die gekoppeld is aan de Japanse yen, en zou begin 2019 op de markt moeten komen. Xiaolai blijft in ieder geval tot aan de komende jaarvergadering in dienst bij Grandshores. Op dat moment kan hij voor de positie herkozen worden. 

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.