Security token offerings zijn illegaal, aldus financiële waakhond Peking

Het hoofd van het Municipal Bureau of Finance in Peking, Huo Xuewen, waarschuwt voor het aanbieden van security token offerings in Peking. Xuewen deed de uitspraak afgelopen zaterdag op een forum van dat het agentschap organiseerde.

Regelgeving

Security token offerings zijn illegaal, aldus financiële waakhond Peking
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In de exacte woorden van Xuewen:

“Ik geef een risico-waarschuwing aan diegene die STO-tokens promoten of uitgeven in Peking. Mijn advies is om enkel op dergelijke aanbiedingen in te gaan als de overheid ze heeft goedgekeurd.”

Een security token offering (STO) lijkt op een initial coin offering (ICO), waarbij crypto-tokens door een bedrijf worden verkocht om fondsen te werven. Een belangrijk verschil is dat token-houders na een STO ook een deel van de winst van het bedrijf ontvangen.

De autoriteiten in China nemen sinds eind vorig jaar maatregelen tegen fondsenwerving via ICO's. De People's Bank of China (PBoC) legde zelfs een algemeen verbod op deze manier van verkoop op. Recent kwam de PBoC ook naar buiten met het bericht dat het gratis distributies (airdrops) van cryptovaluta gaat aanpakken. Dat gaat soms gepaard met stevige uitspraken:

“Ieder nieuw financieel product of fenomeen die niet geautoriseerd is binnen het bestaande wettelijke kader wordt door ons direct verpletterd.”

Ten slotte kwam in augustus vanuit de financiële afdeling van het Chinese Guangzhou Development District een verordening gericht aan lokale bedrijven, waardoor ze effectief geen aan crypto-gerelateerde promoties of evenementen meer mogen organiseren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.