Startup accelerators in Ohio steken meer dan $100 miljoen in blockchain-bedrijven

Volgens een bericht op Cleveland.com steken twee zogeheten startup accelerators in de Amerikaanse staat Ohio meer dan $100 miljoen in blockchainbedrijven. De plannen kwamen naar buiten op de Blockland SOlutions Conference in Cleveland.

Bedrijfsleven

Startup accelerators in Ohio steken meer dan $100 miljoen in blockchain-bedrijven
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Accelerators helpen jonge start-ups met het verzamelen van kennis en kapitaal. Het doel van acceleratorprogramma’s is het leerproces van start-ups te versnellen. Vaak koppelt een accelerator een start-up aan ervaren ondernemers, die als mentoren dienen voor de jonge ondernemers.

In dit geval gaat het om de bedrijven JumpStart en FlashStarts. De eerste maakt $100 miljoen beschikbaar voor blockchain-startups die in een vroeg stadium zijn van de ontwikkeling van hun product. FlashStarts maakt $6 miljoen vrij om te investeren in zogeheten seed funding rounds.

Ohio komt steeds vaker in het nieuws als pro-blockchain regio in Amerika. Afgelopen week kwam Ohio nog in het nieuws met een primeur. Vanaf deze week kunnen bedrijven in Ohio alle belastingen betalen met bitcoin. Het initiatief zou uiteindelijk ook toegankelijk moeten worden voor individuen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.