Huawei lanceert Blockchain Service voor klanten wereldwijd

Huawei Cloud, het cloudbedrijf van Huawei Global, heeft de lancering van haar Blockchain Service (BCS) bekendgemaakt. Eerder was de dienst al voor commercieel gebruik inzetbaar in China. Nu is het platform voor klanten wereldwijd beschikbaar.

Bedrijfsleven

Huawei lanceert Blockchain Service voor klanten wereldwijd
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Met een persbericht heeft Huawei de lancering van z'n blockchaindiensten (BCS) afgerond. De dienst moet het makkelijk maken voor ondernemers en ontwikkelaars om blockchain-applicaties te maken en beheren op Huawei Cloud. Daarmee volgt Huawei andere cloudleveranciers, zoals Amazon en Microsoft.

Huawei stelt dat BCS in de meeste industrieën toe te passen is, waaronder Internet of Things (IoT), de gezondheidszorg, en de financiële industrie. In het persbericht gaat Huawei in op (technische) eigenschappen van hun oplossing, zoals flexibiliteit, snelheid, en kostenefficiëntie.

De Chinese multinational is niet de eerste cloudleverancier die met een blockchain as a service komt. Eerder zagen we berichten langskomen van Microsoft, Amazon, IBM, en Alibaba Group. De manier waarop het product in de markt wordt gezet, is gelijksoortig aan de manier waarop deze bedrijven het hebben gedaan.

Opvallend is wel dat Huawei flink teruggeeft aan de open source community. Sinds hun samenwerking met Hyperledger hebben ze veel technische contributies geleverd aan Fabric en STL. Huawei is aangemerkt als belangrijke maintainer van Hyperledger.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.