G20-leiders beloven regulatie "crypto-assets" na bijeenkomst in Buenos Aires

Leiders van de G20 vergaderden recent in Argentinië. In die context kwamen ook "crypto-assets" langs. De G20 belooft regulatie voor deze asset class, primair gericht op het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme.

Regelgeving

G20-leiders beloven regulatie "crypto-assets" na bijeenkomst in Buenos Aires
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De vergadering van de G20 werd gehouden in Buenos Aires, en de notulen zijn inmiddels op papier gezet in een zogeheten declaratie. Deze editie (PDF) heeft de titel “Building consensus for fair and sustainable development”.

Zoals gebruikelijk is voor dit type vergaderingen komen er diverse onderwerpen langs, waaronder de toekomt van werk, infrastructuur voor duurzame ontwikkeling, de toekomst van voedsel, en gendergelijkheid. In de context van duurzame ontwikkeling worden internationale standaarden genoemd, en dat leidt uiteindelijk tot het noemen van “crypto-assets”:

“We gaan ‘crypto-assets’ reguleren in het kader van witwassen en terrorismefinanciering, in lijn met de FATF-standaarden. Aanvullende maatregelen worden getroffen als blijkt dat het noodzakelijk is.”

In dezelfde paragraaf van het verslag staat ook dat de G20 beter z'n best gaat doen om potentiële voordelen van technologie in de financiële sector tot uiting te laten komen. Eerder dit jaar kwam naar buiten dat de G20 bezig is met AML-standaarden voor crypto. Het is op dit moment niet duidelijk wat de voortgang daarvan is.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.