Regelgeving weerhoudt Goldman Sachs er nog van crypto assets van klanten te bewaren

Ondanks interesse en vraag van klanten, moet Goldman nog steeds "nee" verkopen op de vraag of ze de munten van klanten in bewaring kunnen nemen. Het huidige wettelijke regime biedt volgens Goldman nog te weinig mogelijkheden.

Bedrijfsleven

Regelgeving weerhoudt Goldman Sachs er nog van crypto assets van klanten te bewaren
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Goldman Sachs is nog niet dichterbij het kunnen leveren van één van de belangrijkste diensten voor institutionele beleggers: een goede custody service. Een dienst die er volledig op gericht is om cryptovaluta veilig te bewaren. Justin Schmidt, Goldman's hoofd van Goldman’s digital asset markets:

“Eén van de dingen die ze [de klanten] me vragen is ‘Kan je mijn munten bewaren?’. Ik zeg dan ‘Nee, dat kunnen we niet’. Eén van de dingen die we mee moeten laten wegen bij het uitbreiden van onze dienstverlening is wat we wel en niet mogen doen vanuit juridisch perspectief.”

Goldman is één van de grote Wall Street banken die toch de sector binnen probeert te komen, bijvoorbeeld door te investeren in BitGo Holdings, of met het openen van een eigen trading desk.

Maar vanuit wettelijk perspectief is Goldman vrij beperkt in welke diensten ze wel en niet kunnen aanbieden, aldus Schmidt tijdens een panel op een conferentie. Hij voegt daar aan toe dat klanten "best nieuwsgierig" zijn naar de cryptomarkt, de prijsbewegingen, en manieren om digitaal geld veilig te bewaren.

Schmidt ziet wel vooruitgang in de markt, met Bakkt's futures exchange, en de aankondiging dat Fidelity de markt van cryptovaluta betreedt. Maar institutionele beleggers zijn conservatief.

Daarom vult Schmidt aan: “Bewaring [custody] is een fundamenteel onderdeel van het ecosysteem en absoluut noodzakelijk. Het is onderdeel van een groter geïntegreerd systeem, waar alle verschillende onderdelen van goed met elkaar moeten kunnen samenwerken. Alle deelnemers aan de keten moeten betrouwbaar zijn, van aankoop tot opslag.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.