FBI arresteert CEO van AriseBank op verdenking van miljoenenfraude

De 30-jarige CEO van AriseBank zou honderden investeerders hebben opgelicht met valse verhalen en beloftes. Hij is aangeklaagd voor miljoenenfraude, en op basis daarvan opgepakt door de FBI. De schade loopt op tot boven de $4 miljoen.

Veiligheid

FBI arresteert CEO van AriseBank op verdenking van miljoenenfraude
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het nieuws kwam naar buiten via de website van de Attorney’s Office van het noordelijke district van Texas. In het bericht staat dat de 30-jarige Jared Rice Sr. honderden investeerders zou hebben opgelicht voor een totaalbedrag van $4 miljoen. Rice is tot 6 maal toe fraude met securities ten laste gelegd.

Zo zou Rice gesteld hebben dat AriseBank het eerste gedecentraliseerde bankplatform zou zijn, met door de FDIC verzekerde rekeningen, aan Visa gekoppelde debit en credit cards, aangevuld met cryptodiensten die zouden werken met het eigen AriseCoin-token.

Volgens de aanklager had AriseBank in realiteit geen banklicentie in Texas, wist de FDIC niets van een verzekering af, en was Visa zich van geen partnerschap bewust.

Erin Nealy Cox, openbaar aanklager in Texas:

“Mijn kantoor zet zich ervoor in om de wet te laten gelden in de cryptowereld. Het Noordelijke District van Texas tolereert dit type misleiding niet — online of offline.”

Als Rice voor alle vergrijpen veroordeeld wordt, hangt hem een gevangenis van maximaal 120 jaar boven het hoofd.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.