Coinbase introduceert stilletjes geldopnames via PayPal

De Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft stilletjes een nieuwe feature aangezet. Je kunt er nu geld opnemen via PayPal, naar diverse fiatvaluta, waaronder USD, EUR, en GBP. De dienst kan zonder extra kosten gebruikt worden.

ExchangeCoinbase

Coinbase introduceert stilletjes geldopnames via PayPal
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gek genoeg heeft Coinbase deze nieuwe optie nog niet officieel aangekondigd. Naar verluid hebben klanten van Coinbase die in aanmerking komen voor de feature wel een e-mail ontvangen. De optie is beschikbaar voor gebruikers uit een klein aantal regio's, waaronder Amerika, UK, EU, en Canada. Vooralsnog biedt Coinbase enkel wallets voor de Amerikaanse dollar, de Engelse pond, en de euro.

De feature is niet zomaar te gebruiken. Als klant van Coinbase moet je eerst je identiteit verifiëren. Als dat is gelukt, ontvang je een bevestigingse-mail en kan je ermee aan de slag. Mogelijk dat in een later stadium ook stortingen via PayPal mogelijk worden.

In een recente aankondiging stelde Coinbase wereldwijd uit te willen breiden. Daarop volgende een extra investeringsronde van $300 miljoen, en de toevoeging van Circle's stablecoin. Een samenwerking met PayPal kan voor de adoptie van de exchange en cryptovaluta in het algemeen een slimme zet zijn.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.