Universiteit van Basel heeft eredoctoraat uitgereikt aan Vitalik Buterin

De maker van Ethereum heeft van de universiteit van Basel erkenning gekregen voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van blockchaintechnologie. Dr. Buterin heeft uit handen van Prof. Aleksander Berentsen een eredoctoraat ontvangen.

Universiteit van Basel heeft eredoctoraat uitgereikt aan Vitalik Buterin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Een eredoctoraat (doctoratus honoris causa) is een doctoraat dat wordt verleend aan personen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in de wetenschap, zonder dat daarover verslag is gelegd in een proefschrift. Ook komt het voor dat iemand een eredoctoraat krijgt voor niet-academische prestaties, bijvoorbeeld op maatschappelijk gebied of in de politiek.

Buterin heeft de titel ontvangen vanwege zijn bijdrage aan blockchaintechnologie. Professor Berentsen: “Vitalik's blockchain-innovaties zijn baanbrekend. Hij heeft het pad gebaand voor wetenschap en industrie om te volgen.”

Dr. Buterin is er blij mee:

Toen Vitalik 19 jaar oud was, publiceerde hij het artikel "Ethereum: A Next Generation Smart Contract & Decentralized Application Platform". Volgens de faculteit een baanbrekend stuk op het gebied van decentralisatie van applicaties.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.