In Maleisië treedt begin 2019 nieuwe regelgeving cryptovaluta in werking

De Maleisische minister van Financiën geeft aan dat nieuwe regelgeving voor cryptocurrency exchanges en ICO's voor het einde van het eerste kwartaal van 2019 in werking treedt. Hij deed de uitspraak tijdens de FinTech Conference 2018.

Regelgeving

In Maleisië treedt begin 2019 nieuwe regelgeving cryptovaluta in werking
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De minister, Lim Guan Eng, gaf aan dat de Securities Commission (SC) hem afgelopen woensdag een update heeft gegeven. De nieuwe regelgeving is onderdeel van SC's doel om alternatieve manieren van fondsenwerving en nieuwe asset classes te ondersteunen.

Lim Guan Eng:

“Hoewel sommige partijen nog sceptisch zijn ten aanzien van de cryptowereld, is er geen twijfel over dat er goede regels nodig zijn om de belangen van investeerders te beschermen.”

De overheid van Maleisië toont grote inspanningen om innovatieve bedrijven te ondersteunen. Zo investeert ze mee in een platform voor equity crowdfunding en peer-to-peer financieringen. Vanuit het beschikbaar gestelde fonds worden investeerders en projecten aan elkaar gekoppeld.

“We hopen op deze manier een groter aantal bedrijven te kunnen ondersteunen, en transparanter te maken hoe (publiek) geld wordt besteed.”

Details rondom het overheidsfonds worden nog uitgewerkt, maar het is de bedoeling dat het, net als de nieuwe regelgeving, vroeg in het nieuwe jaar operationeel is.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.