VanEck en SolidX nog eens langs bij de SEC om hun Bitcoin ETF te pitchen

Leden van VanEck, SolidX, en Cboe zijn deze week nog eens langsgegaan bij de SEC om hun ETF-aanvraag te onderbouwen. Het pleidooi van de groep voorstanders draait ditmaal om de volwassenheid van de cryptomarkt.

RegelgevingBitcoin

VanEck en SolidX nog eens langs bij de SEC om hun Bitcoin ETF te pitchen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het drietal zat aan tafel met verschillende takken van de SEC: de SEC’s Division of Corporation Finance, Division of Trading and Markets, Division of Economic and Risk Analysis, en de Office of General Counsel.

De presentatie van de drie bedrijven draaide in tegenstelling tot voorgaande keren niet om regelgeving, maar om de volwassenheid van de cryptomarkt. Volgens de voorstanders is de markt inmiddels volwassen genoeg voor een ETF, en vergelijkbaar met markten voor andere assets waar al dergelijke producten beschikbaar zijn.

De bitcoinmarkt zou ook minder vatbaar zijn voor manipulatie dan “andere commoditymarkten waarin al op de beurs verhandelbare producten beschikbaar zijn”. Als argument geven ze dat andere markten ontvankelijker zijn voor handel met voorkennis. In de presentatie voegen ze daar het volgende aan toe:

“Er zijn meerdere bitcoinmarkten en in al die markten arbitrageurs actief. Dat betekent dat het nodig is om de globale bitcoinprijs te beïnvloeden, wil je de prijs van bitcoin op één plek manipuleren. Daarom is bitcoin niet meer of minder vatbaar voor manipulatie dan andere assets.”

Verder lezen kan op de website van de SEC (PDF); daar is de presentatie van het drietal online gezet.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.