Mining-gigant Bitmain komt met crypto index voor investeerders

Bitmain heeft een nieuwe cryptocurrency index gelanceerd. De index volgt 10 grote cryptovaluta, en moet investeerders een betrouwbare benchmark geven van munten die wereldwijd het meest verhandeld worden.

Markt

Mining-gigant Bitmain komt met crypto index voor investeerders
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gisteren kwam Bitmain naar buiten met de Bitmain Crypto Index. In totaal houdt Bitmain de spotprijzen van 17 cryptovaluta bij. De prijs is samengesteld uit gegevens van meerdere exchanges, waaronder Bitfinex, Binance, Bitstamp, Bittrex, GDAX, Gemini, Huobi, Kraken, OKEX, en Poloniex.

Tien van de 17 cryptovaluta vormen samen de Bitmain Crypto Large Cap 10 Index (BLC10). In de media wordt de index daarom "the Big 10" genoemd. De index volgt op dit moment BTC, XRP, ETH, BCH, XLM, EOS, LTC, ADA, XMR, en TRX.

In de totstandkoming van de prijs van de index wordt rekening gehouden met de marktkapitalisatie van een munt. Zo weegt bitcoin een stuk zwaarder mee dan de rest, en is verantwoordelijk voor meer dan 60% van de prijs. Ripple en Ethereum volgen op plek 2 en 3.

Bitmain zegt het volgende over de index:

“De index is ontwikkeld om grote en kleine beleggers van een transparante en betrouwbare benchmark te voorzien van de meest actief verhandelde cryptovaluta wereldwijd.”

De index wordt iedere maand inhoudelijk tegen het licht gehouden door een comité dat door het bedrijf zelf is samengesteld.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.