Zoekopdrachten voor 'Bitcoin' op Google op hoogste niveau sinds april

Het aantal zoekopdrachten op Google voor ‘Bitcoin’ is de afgelopen weken flink gestegen. Sinds april dit jaar is het niet zo hoog geweest. De meeste zoekopdrachten kwamen vanuit Nigeria, Zuid-Afrika, en Oostenrijk. Nederland staat op nummer 5.

MarktBitcoin

Zoekopdrachten voor 'Bitcoin' op Google op hoogste niveau sinds april
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het totale aantal zoekopdrachten is niet duidelijk, maar uit gegevens van Google blijkt dat alleen het aantal zoekopdrachten van de eerste helft van deze week al op zo'n 17% van het totale volume van het hoogtepunt in december uit komt. Toentertijd werd bitcoin verhandeld nabij de recordhoogte van bijna $20.000.

De meeste zoekopdrachten van afgelopen week kwamen uit Nigeria, Zuid-Afrika, en Oostenrijk (in deze volgorde). Nederland staat op nummer 5, na Singapore. Amerika staat nog net in de top 20, op positie 19.

Voor veel mensen is het geen verrassing dat het aantal zoekopdrachten is gestegen. Bitcoin is door de spectaculaire prijsdaling vaak in het nieuws gekomen. Zoekopdrachten naar bitcoin zijn verdubbeld in de week dat de prijs in de $3.000-$4.000 range kwam.

Of het volume van zoekopdrachten betekenis heeft voor het verloop van de koers van bitcoin laten we in het midden. Onderzoeker Willy Woo stelde in 2017 dat Google search trends gebruikt kan worden om speculatieve bubbels te detecteren. We gaan het meemaken!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.